IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На кое място в света се нарежда България по кражби на коли?

Лидер са Съединените щати, сочи статистика на ООН от последните пет години

14:22 | 26.12.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През последните години автомобилните производители поставят все по-надеждни системи за защита на своите автомобили, но дори и те не дават 100% гаранция за безопасност. Крадците на автомобили също използват нови схеми и съвременно оборудване, с което успешно преодоляват дори защита от висок клас.

Затова и кражбите на автомобили по света не намаляват. Това показва и статистика на ООН от последите 5 години. Тя сочи, че по абсолютен брой кражби на автомобили лидер е САЩ, където за 12 месеца се извършват 737 780 противозаконни отнемания на превозни средства. На второ място е Бразилия с 251 851 кражби, а на трето - Индия със 163 690 кражби.

Ако обаче се сравнява количеството на кражби на автомобили с броя на населението в страната, то тази класация изглежда по различен начин. Тогава на първо място са Бермудските острови, където на население от 100 000 жители се падат 1215 кражби. Следва Нова Зеландия - 1172 на 100 000, а на трето място е Уругвай - 558 на 100 000 жители.

На кое място е България в класацията четете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 14.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ПИЧ
преди 3 години
Бермудите са най-баровските острови, това е територия на много богатите. Респективно и колите са от висока категория (не Форд фокус) и съответно и кражбите на такива коли са най-интересни и доходни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още